Za infrastrukturu raškog priobalja više od 1,2 milijuna kuna

Dovršena je rekonstrukcija i asfaltiranje nerazvrstane ceste u naselju Ravni, 600 metara dugog odvojka od županijske prometnice do plaža. Zahvat vrijedan 614.657,50 kuna financirala je Općina Raša.
Cesta je u cijelosti sanirana nakon što je ondje izgrađen vodoopskrbni cjevovod do plaža uz izvedbu poljoprivrednih priključaka. Radi se o prvoj fazi vodoopskrbe naselja Ravni, vrijednoj 612.500,00 kuna, koju je financirao Vodovod Labin.
U razvoj infrastrukture na ovom dijelu raškog priobalja ukupno je uloženo više od 1,2 milijuna kuna. Radove je izveo Obrt Rakos iz Ravni.
„Otkako je Vodovod Labin dobio novog direktora, napokon je otvoren put za investicije na području naše općine“, kaže načelnica Općine Raša Glorija Paliska.
„U tijeku je javna nabava za izgradnju vodovodne mreže u naselju Ravni. Vlada RH odobrila je 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za prvu etapu rješavanja vodoopskrbe u naselju Drenje. Uz to, priprema se projektna dokumentacija za drugu etapu. Za naselja Lončari i Stonje dobivena je građevinska dozvola te je prema Hrvatskim vodama upućen zahtjev za sufinanciranje projekta, dok su za naselja Sv. Marina, Tunarica i Sv. Lovreč u tijeku postupci ishodovanja akata za gradnju“, dodaje načelnica Paliska.
Scroll to Top
Skip to content