Naselja

Raša

Raša

Srce grada Raše je gradski trg, čijem je projektiranju arhitekt posvetio posebnu pozornost. Na njemu dominira impozantna crkva sv…

Crna Punta

Rt i svjetionik smješteni podno sela Skitača. Svjetionik je izgrađen 1873. g., odašiljao je stalno bijelo svjetlo…

Drenje, Ravni

Naselja Drenje i Ravni, mala turistička mjesta, smješteni podno istočnih padina sela Skitače i vrhova Oštri i Goli…

Koromačno

Naselje u jugoistočnom dijelu istarskog poluotoka, u istoimenoj uvali, smješteno između šumovitog poluotoka Ubas na zapadu.

Krapan

Malo rudarsko naselje smješteno u krajnjem sjeveroistočnom dijelu raške kotline. U Krapnu i bližoj okolici najstariji su rudnici ugljena na Labinštini.

Skitača

Naselje smješteno cca 15km južno od Labina. Izgrađena je na jednoj od najviših kota Labinštne, nekoć jedno od najvećih naselja Labinštine.

Sv. Lovreč

Naselje je smješteno iznad Raškog zaljeva, podno prometnice koja povezuje Labin sa Koromačnom.

Sv. Marina

Slikovito priobalno mjesto, smješteno na istočnoj obali Istre. Mali poluotok sa maslinicima i crkvom Sv. Marine, zatvara pitomi zaljev u čijem dnu se nalazi naselje i plodna udolina.

Trget

Ribarsko naselje u Raškom zaljevu. Ime je dobilo po trgetarenju (prijevozu osoba i tereta s jedne strane kanala na drugi, latinski: traiectum).

Tunarica

Uvala i malo ribarsko mjesto smješteni u Raškom zaljevu. Stanovništvo se nekada tradicionalno bavilo ribarstvom i pomorstvom, posebno su bili poznati po izlovu tune.

Ubas

Poluotok i istoimeni rt s istočne strane ulaza u Raški zaljev. Rt Ubas ujedno je i najjužnija točka Labinštine.

Scroll to Top
Skip to content