Općina Raša nastavlja s isplatom uvećanih naknada za novorođenčad

Općina Raša i u ovoj će godini nastaviti isplaćivati uvećane naknade za novorođenčad, sukladno odluci općinske načelnice. Roditeljima će se za prvorođeno dijete isplaćivati jednokratna naknada u iznosu od 2.500, za drugo dijete 3.000, a za treće i svako sljedeće dijete 3.500 kuna.
Ove vrijednosti naknada primjenjuje se  za djecu rođenu u 2020. i 2021. godini, čije je prebivalište, kao i prebivalište roditelja ili barem jednog roditelja ili skrbnika, na području Općine Raša. Ranije su naknade za svako rođeno dijete iznosile 1.500,00 kuna.
Za isplatu naknade potrebno je predati zahtjev Općini Raša, a obrazac zahtjeva može se preuzeti na sljedećoj poveznici http://www.rasa.hr/obrasci
„Unatoč utjecaju pandemije koronavirusa na punjenje proračuna, nastojimo biti što konkretniji u onim stvarima koje svi izravno osjete: brizi za potrebite, umirovljenike, djecu… U to svakako spada i naknada za novorođenčad, svojevrsna potpora roditeljima, koju nastavljamo isplaćivati uvećanu u odnosu na ranije godine“, kaže Glorija Paliska, načelnica Općine Raša.
Skip to content