Svečano uručena priznanja Općine Raša

Dariju Dobriću, darivatelju krvi iz Raše, i Boćarskom klubu „Raša“, danas su svečano dodijeljena priznanja Općine Raša za 2021. godinu. Uručili su ih raška načelnica Glorija Paliska, predsjednik te potpredsjednik Općinskog vijeća, Željko Zahtila i Zlatan Fejzić. Zbog spriječenosti priznanje nije mogla primiti Ruža Đurček iz Zartinja, također darivateljica krvi.
„Vašim aktivnostima, na humanitarnom i sportskom planu, na najbolji mogući način u pravom svjetlu promovirate našu Općinu i ovim priznanjima zahvaljujemo vam na tome“, poručila je laureatima načelnica Paliska.
Dobrić je dobitnik zahvale Općine za sudjelovanje u akcijama darivanja krvi. Krv daje od 1979. godine i dosad je ostvario 131 darivanje. Dobitnik je odlikovanja predsjednika države, Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Najaktivniji je darivatelj na području Labinštine.
Boćarski klub „Raša“ zavrijedio je općinsko priznanje za dugogodišnji razvoj i promociju ovog sporta. Klub se protekle sezone, po prvi put u svojih 61 godinu postojanja, kvalificirao u državni rang natjecanja,  Drugu hrvatsku ligu – zapad. Uz to, klub se ističe u organizaciji klupskih međunarodnih turnira i turnira „Aršijani – vajka skupa“, koji svoju posebnost ima u činjenici da okuplja sve generacije Rašana jer pravo nastupa imaju samo oni koji su rođeni ili žive u Raši. Priznanje je u ime kluba preuzeo kapetan momčadi Vlado Trudnikov.
Ruži Đurček će zahvala Općine Raša za sudjelovanje u akcijama darivanja krvi, pri čemu je ostvarila 78 darivanja, biti uručena naknadno.
Ranije je, prilikom svečanog blagoslova zvona posvećenog preminulim rudarima, postavljenog na raškom trgu, zahvala Općine uručena Micheleu Maddaleni iz Formije (Italija). On je nagrađen za donaciju zvona, odnosno uspješnu suradnju s Općinom u području očuvanja rudarske baštine te za doprinos promidžbi Općine Raša.
Scroll to Top
Skip to content