Saborska zastupnica bošnjačke nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj posjetila Rašu

Zastupnica bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj i tajnik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske Ishak Hodžić posjetili su jučer Rašu. Stigli su na poziv predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Raša Zlatana Fejzića.
Ugostili su ih i raška načelnica Glorija Paliska te predsjednik Općinskog vijeća Željko Zahtila.
„Razgovarali smo o problemima i izazovima s kojima se susreće ovdašnja bošnjačka manjina. S općinskom načelnicom sagledali smo mogućnosti daljnje suradnje, ne samo s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine, nego i s predstavnikom Bošnjaka na nacionalnom nivou“, rekla je Lekaj Prljaskaj.
Kao član Savjeta za nacionalne manjine ispred Bošnjaka, zadovoljstvo položajem Bošnjaka u općini izrazio je i Hodžić.
„Zahvaljujem se Općini što pomaže našu manjinu, a i općinskoj načelnici na dobroj suradnji s naša dva predstavnika u Općinskom vijeću. Želimo to održati, jer i mi Bošnjaci spremni smo dati svoj doprinos razvoju Raše. Nastojat ćemo Općini, u realizaciji njenih projekata s kojima ima veliku perspektivu, pomoći i na nacionalnom nivou“, kazao je Hodžić.
Suradnju s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine pohvalila je i raška načelnica Paliska, koja je imala priliku upoznati predstavnike Bošnjaka s najvažnijim razvojnim projektima Općine.
Scroll to Top
Skip to content