Raška načelnica posjetila cementaru u Koromačnu u povodu 95. godišnjice tvornice

Tvornica cementa u Koromačnu s radom je započela 1926. godine, pa ove godine obilježava 95. godišnjicu rada. Tim povodom danas je zaposlenike tvornice posjetila Glorija Paliska, načelnica Općine Raša.
“Svakoj je lokalnoj zajednici važno imati ravnotežu različitih sektora gospodarstva, jer na taj način zadržavamo broj zaposlenih stanovnika. Osim toga, pohvalno je što svake godine donacijama pridonosite uređenju Koromačna, a posebno mi je drago da smo danas, povodom 95. godišnjice tvornice, dogovorili i Holcimovu donaciju za obnovu ambulante u Koromačnu”, rekla je Glorija Paliska, načelnica Općine Raša i čestitala svim zaposlenicima i umirovljenicima 95. godišnjicu.
“Tvornica ima dugu tradiciju koju su izgradili naši umirovljenici i naši zaposlenici, na čemu im se i ovom prilikom od srca zahvaljujem. Tijekom godina puno se toga mijenjalo, međutim upravo ova 95. obljetnica predstavlja jednu novu, vrlo zahtjevnu fazu poslovanja zbog ciljeva koje i svi mi u Hrvatskoj, kao članice EU, moramo ostvariti”, rekao je Nikola Kovačević, direktor tvornice.
Prilikom posjete direktor tvornice predstavio je načelnici ciljeve dekarbonizacije u okviru klimatske, energetske, prometne i porezne politike EU-a za smanjenje neto emisija stakleničkih plinova za najmanje 55% do 2030. godine u odnosu na 1990. godinu. Pokazao je način na koji je do sad Holcimova tvornica cementa u Koromačnu brojnim ulaganjima smanjila ugljični otisak po toni cementa za 26% u odnosu na 1990. godinu, kao i primjere ulaganja koje su obavezni provesti u sljedećih pet godina.
Nažalost, zbog epidemije ni ove godine, iako se obilježava 95. obljetnica tvornice, Holcim neće moći organizirati tradicionalni Dan otvorenih vrata. Ipak, na Sekovanje, u nedjelju, 29.8., u organizaciji Društva športova na moru Koromačno održat će se juniorski trofej Holcim, prigodno natjecanje u sklopu male škole ribolova. Osim toga, stanovnici lokalne zajednice dobit će posebno izdanje majice s brojem 95. Dizajn vizuala obljetnice napravila je Sanja Verbanac Baljak, Holcimova kreativna zaposlenica.
Scroll to Top
Skip to content