Nova regulacija prometa u Koromačnu: u petak prikupljanje zahtjeva za izradu kartica

U Koromačnu će ove ljetne sezone biti uspostavljena nova regulacija prometa s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika.

Naime, Koromačno posljednjih godina, nakon uređenja obalnog prostora i plaža, privlači sve veći broj kupača. To dovodi do stvaranja velikih gužvi i nereda u parkiranju, a takve situacije potencijalno su vrlo opasne u slučaju potrebe dolaska i prolaska interventnih vozila ili vozila hitne medicinske pomoći.

S ciljem uspostavljanja reda u prometu, na ulazu u središte naselja, kod društvenog doma, postavit će se rampa. Također će se trajno zatvoriti vrlo opasan izlaz na županijsku cestu.

Prolaz vozilima u središte naselja bit će dozvoljen isključivo stanarima, te službama s posebnom dozvolom.

Općina Raša poziva vlasnike stambenih objekata i iznajmljivače privatnog smještaja da u petak, 1. srpnja 2022. godine, od 9 do 11 sati ili u utorak, 5. srpnja 2022. godine, od 15 do 17 sati u Društvenom domu Koromačno ispune i predaju zahtjev za dodjelu parkirne kartice.

O podjeli kartica Općina će pravovremeno obavijestiti stanare.

Regulacija prometa rampom vrijedit će samo tijekom ljetne sezone. Za posjetitelje je osigurano besplatno veliko makadamsko parkiralište na zavoju prije ulaza u središte naselja.

Scroll to Top
Skip to content