Delegacija Općine Raša na komemoraciji za žrtve srebreničke tragedije

U Hrvatskom saboru održan je komemorativni skup u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Okupljenima su se obratili predstavnici najviših državnih institucija i svjedoci srebreničke tragedije.

Komemoraciji je prisustvovala i delegacija Općine Raša, koju su činili općinska načelnica Glorija Paliska, predsjednik Općinskog vijeća Željko Zahtila te potpredsjednik Općinskog vijeća i predsjednik općinskog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zlatan Fejzić.

Inicijativu za održavanje komemorativnog skupa Dan sjećanja na genocid u Srebrenici dala je saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, Sabor bošnjačkih asocijacija Republike Hrvatske i Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske. Pokrovitelj skupa je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, istaknuo je da se komemorativnim skupom nastoji sačuvati sjećanje, izraziti pijetet i duboko poštovanje prema žrtvama Srebrenice.

Hrvatski sabor je 2009. godine proglasio 11. srpnja, kada je ubijeno više od osam tisuća nedužnih civila, kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, a istu odluku iste godine donio je i Europski parlament te se od tada komemorativni skup održava u Hrvatskom saboru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora.

Scroll to Top
Skip to content