Dekan Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta sa suradnicima obišao raški rudnik

Nakon završetka preuređenja raškog ugljenokopa u turističke svrhe, jučer su rudnik obišli predstavnici Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Delegaciju su činili dekan prof.dr.sc. Vladislav Brkić, prodekani, profesori te studenti.

Dekan Brkić naglasio je važnost ovog projekta Općine Raša za fakultet koji dogodine slavi 60 godina samostalnog rada. To što se rudnik preuredio i otvara se za posjetitelje od iznimnog je značaja za fakultet u pogledu obavljanja prakse studenata, razvoja znanstvenih i nastavnih sadržaja iz područja geoznanosti, posebno rudarstva i geologije, te okolišnog inženjerstva, kazao je.

Načelnica Općine Raša Glorija Paliska istaknula je izuzetan doprinos profesora s fakulteta koji su sudjelovali u projektu preuređenja raškog potkopa u turističke svrhe.

Inače, Općina i Rudarsko-geološko-naftni fakultet prije dvije godine potpisali su sporazum o znanstvenoj, nastavnoj i stručnoj suradnji, a ovo će biti prilika da se zajednički rad još kvalitetnije nastavi.

Scroll to Top
Skip to content