Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Sport

 • NK Raša 1938

  Nogometni klub «RAŠA 1938» prenosi tradiciju nogometa u Raši od davne 1937. godine, ali početak djelovanja je započeo 1938. godine kada je dovršeno nogometno igralište u Raši. Izgradnjom igrališta nastavlja se sa jednom cjelinom prostora za sport a to je izgradnja plivačkog bazena «pišine», kuglane, do drugih prostora za sport i rekreaciju. Već tada se tu uzdižu nogometni talenti, a kasnije je to jedino nogometno igralište u okolici, koje odgovara svim propisima nogometa, i tu se održavaju nogometne utakmice državnih klubova. NK «Raša 1938», je klub koji broji 50-tak članova, takmiči se u 1. županijskoj nogometnoj ligi, i čini dio Sportskog centra «Braće Privrat», koje će sadržavati Boćalište, malonogometno igralište, košarkaško igralište, bazen (koji nije u upotrebi) prostor za mlade i njihove programe (ex-kuglana) i dr. Raša ima bogatu nogometnu tradiciju, koju nastavlja i u sadašnjim uvjetima takmičenja.

  Adresa: Nikole Tesle 7, 
  52223 Raša
  Telefon: 052/874-669

 • NK “Cement” Koromačno

  Nogometni klub “Cement”, kao amaterska sportska udruga, je osnovan u cilju promicanja, razvoja i unapređenja nogometa kao grane sporta te natjecanja na svim razinama nogometnih liga. Klub je osnovan još 1958.godine na inicijativu radničke mladeži Tvornice cementa Koromačno i mlađeg stanovništva Koromačna i okolice. Većina igrača u klubu bili su mlađi radnici Tvornice cementa i djeca radnika. Rijetki su muški žitelji Koromačna i okolice koji nisu proveli određeni dio godina kao igrači NK Cement. Kroz 47 godina postojanja klub se takmičio, sa razliičitim uspjehom, od nogometne lige bivše Općine Labin pa do 1.nogometne lige Županije Istarske. Danas, u tri selekcije kluba je angažirano preko 70 aktivnih takmičara. Pionirska, juniorska i seniorska, a u svakoj preko 20 takmičara. Seniorska momčad se takmiči u 2.ŽNL, što obuhvaća područje cijele Istre. Pionirska i juniorska momčad se takmiče u 2.kvalitetnoj ligi Županije Istarske – skupina jug.

  Adresa: Viškovići bb,
  52222 Koromačno
  Telefon: 052/876-264

 • NK „Veterani“ Raša

  Adresa: Mate Balote bb,
  52223 Raša
  E-mail: paolo.budanko@pu.t-com.hr; alan@istratehna.com

 • NK „Veterani“ Raša takmičari

  Adresa: Mate Balote bb,
  52223 Raša
  E-mail: paolo.budanko@pu.t-com.hr; alan@istratehna.com

 • Stolnoteniski klub Brovinje

  Klub je osnovan u rujnu 2005. godine i kroz ovo razdoblje ostvareni su skoro svi postavljeni ciljevi. Pokrenuta je Stolnoteniska liga Labinštine, aktivna je Škola stolnog tenisa kroz koju je prošlo osamdesetak djece svih uzrasta od vrtićke dobi do srednjoškolaca, od samih početaka klub je uključen u razna takmičenja u županiji, regiji, ali i šire. (Zagreb, Düseldorf). U protekle četiri godine dosta je uloženo u nabavku kvalitetne opreme kako bi se u raspoloživim dvoranama mogao igrati kvalitetan stolni tenis (8 stolova, arene, sudački stolovi, semafori). Ulaže se i u stručno usavršavanje od pohađanja trenerskih tečaja do edukacije sudaca.. Sve to je omogućilo i prve vidljive rezultate kroz uspjehe na natjecanjima što sada kulminira rezultatima Raymonda Dobrića, ali i lanjskim osvajanjem prvog mjesta seniorske momčadi u Županijskoj ligi.

  Adresa: Brovinje 23b,
  52222 Koromačno
  GSM: 091/556-4854 (Igor Dobrić),
  098/595-282 (Zoran Dobrić)
  E-mail: stk@stk-brovinje.hr
  Web: www.stk-brovinje.hr

 • Boćarski klub „Raša“ Raša

  Adresa: Liburnijska bb,
  52223 Raša 

 • SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO "GALEB" Raša

  Adresa: Nikole Tesla 9,  52223  Raša
  GSM: 091/567 5456
  E-mail: galeb.rasa@gmail.com

 • Društvo športova na moru “Koromačno”

  Adresa:  Koromačno 17,  52222 Koromačno
  52222 Koromačno
  Fax/Tel : 099 759 1645
  E-mail: dsm.koromacno@gmail.com
  Web: www.dsm-koromacno.hr

 • Sportsko društvo „Dupin“

  Adresa: Ravni 17,
  52220 Labin
  Predsjednik: Marino Glavičić
Go to top of page