Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

I Raša domaćin susreta u sklopu rudarskog projekta MINHER

Susret sudionika projekta MINHER, mreže gradova koje veže rudarsko nasljeđe, održat će se u Labinu i Raši od 24. do 27. rujna 2014. 
 
Raša će dio programa ugostiti u četvrtak, 25. rujna. Sudionici susreta, njih 50-ak, prijepodne će obići rudnik, a od 12.30 sati u nekadašnjem "Cetrten obroke" projicirat će se dokumentarni filmovi o rudarenju. Predviđen je i obilazak Raše - nadzemnog rudarskog kompleksa, spomenika talijanske arhitekture 30-tih godina prošlog stoljeća, te kovarski ručak na trgu. 

Središnji događaj četverodnevnog programa bit će Međunarodni simpozij: "Rudarsko nasljeđe: - generator kulturnog, gospodarskog i turističkog razvoja“ koji će se održati u petak, 26. rujna, s početkom u 10 sati u Gradskoj knjižnici Labin. Simpozijem se želi privući pažnja regionalnih i državnih vlasti s ciljem ulaganja u investicijske projekte održivog razvoja temeljene na rudarskoj baštini, njezinoj zaštiti i vrednovanju podzemnog i nadzemnog dijela Podlabina i Raše. Sudjelovat će delegacije općina i gradova partnera u MINHER-u: Rybnika, Carbonije, Banovića, Idrije, Velenja, Raše i Labina, koji je nositelj projekt, te stručnjaci koji su sudjelovali na uspješnim projektima obnove i revitalizacije rudarske i industrijske baštine. 

Organizatori simpozija su Grad Labin i Općina Raša, a suorganizator udruga Labin Art Express XXI (L.A.E. XXI).

Više o projektu MINHER, koji se provodi od srpnja 2013., možete saznati na internetskoj stranici www.minher.eu

Objavljeno: 23.09.2014 11:03:43 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page