Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Hrvatske ceste proširit će prometnicu Raša-Labin

Hrvatske ceste pokrenule su projekt rekonstrukcije državne ceste D 66, dionice Raša – Labin duge 3,2 km, prvenstveno u cilju povećanja sigurnosti prometa. To će se postići širenjem same prometnice na potreban profil, nužno potrebnim proširenjima u krivinama, za nesmetano mimoilaženje teretnih vozila i autobusa. U okviru sveobuhvatne rekonstrukcije bit će projektirana i biciklistička staza. U tijeku je izrada projektne dokumentacije. 

O projektu je na sastanku u ispostavi Hrvatskih cesta u Rijeci, održanom na inicijativu Općine Raša, informirana raška načelnica Glorija Paliska.  

„Prilično uska prometnica dobit će odgovarajuće proširenje, za povećanje sigurnosti na ovoj frekventnoj i iznimno važnoj dionici za građane općine Raša. Razmišlja se i o drukčijem rješenju za postojeći priključak prema naselju Krapan, te o označavanju pješačkog prijelaza na tom dijelu ceste“, kaže načelnica Paliska.

Projekt predviđa i obnovu kolničke konstrukcije, izradu zaštite pokosa, poboljšanje sustava odvodnje, novu prometnu signalizaciju, zaštitu i prelaganje te, po potrebi, izgradnju novih instalacija.

„Realizacija biciklističke staze predviđa se jer državnom cestom DC 66 kroz Općinu Raša prolazi dio definiranog biciklističkog pravca EuroVelo 8 – Mediteranska ruta, od Mosta Raše do Labina, u duljini od 9 km. Mediteranska ruta je jedna od ruta s najvećim turističkim potencijalom i predstavlja veliki značaj cikloturističkom razvoju priobalnih destinacija, uključujući i Istru“, naglasili su iz Hrvatskih cesta. 

Objavljeno: 01.10.2019 16:09:53 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page