Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Kovarska kuća „Arsia“ predstavljena turističkim agencijama i vodičima

Turistička zajednica Općine Raša jučer je priredila prezentaciju centra za posjetitelje u Raši, odnosno Kovarske kuće „Arsia“, za predstavnike turističkih agencija i vodiče iz Istre te primorsko-goranske regije. Gostima je ovaj svojevrsni rudarski muzej „u malom“ predstavljen s ciljem da ga uvrste u svoje programe obilaska.

Glorija Paliska, načelnica Općine Raša, ujedno predsjednica turističkog vijeća TZ-a, uvodno je istaknula da Raša, kao grad s pričom, u rudarskom naslijeđu ima veliki potencijal za razvijanje cjelogodišnjeg turističkog proizvoda, a kovarska kuća „Arsia“ početna je točka u toj priči. Naglasila je da se oprema suvenirnica  iz koje će posjetitelji moći ponijeti uspomenu na Rašu.

Za Kovarsku kuću „Arsia“ izrađen je promotivni video i letak, a sličnim vidom promocije obuhvaćene su znamenitosti na raškom trgu. Također, novina je program “Kovarski putevi”, koji obuhvaća pješačenje stazama od Raše do Topida, Zartinja i Sv. Bartola. Riječ je o putevima kojima su rudari nekada dolazili na posao u Rašu, a koji su nedavno uređeni uz pomoć lovačkog društva “Balotin”.

Predstavnike agencija i turističke vodiče zabavila je dramska skupina mjesne osnovne škole pod vodstvom mentorice Hasnije Karlović, a u obilazak Raše poveo ih je Mladen Bajramović, predsjednik udruge Istarski ugljenokopi Raša. 

Objavljeno: 28.03.2019 13:29:12 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page